Zomeractiviteiten 2024 bij Tamarisk Villages

Laden Evenementen

Deze zomer organiseert Porte d’Espérance gedurende 6 weken haar Summer Holiday Retreat. Dit zomerprogramma biedt onze gasten zowel ruimte voor tijd met God als voor echte ontspanning, avontuur, genieten en ontmoeting met anderen. Je kiest zelf welke week/weken je komt en aan welke activiteiten je deelneemt. Ideaal voor gezinnen, echtparen én individuen die zowel hun geestelijke en lichamelijke batterijen willen opladen.

Geniet van je eigen sfeervolle huisje of kamer; hang op het terras, geniet van Zuid-Franse wijn, wandel in de natuur, spring in het zwembad, verfris je in het riviertje, maak een toeristische uitstap, bid in de kapel, heb een diepgaand gesprek, sta stil bij de (sterren)hemel en slaap een gat in de dag. En als dat nog niet genoeg is neem dan deel aan ons uitgebreid buffet van activiteiten.

Activiteitenbuffet:

Naast wat je zelf (net niet) plant kan je deelnemen aan een brede waaier van activiteiten die wij organiseren. De keuze of je dit doet ligt volledig bij jezelf. In sommige gevallen wordt een financiële bijdrage gevraagd voor deelname aan een activiteit; ons team zal je altijd op voorhand hiervan op de hoogte brengen.

Geestelijk programma:

Dagelijks zijn er dagopeningen en dagsluitingen in de kapel waar we even tijd nemen voor overdenking en gebed. Op zondag kan je deelnemen aan de ochtenddienst en op woensdag aan de aanbiddingsavond. Gedurende de hele periode staat er een pastoraal echtpaar voor je klaar voor een goed gesprek, een gebed, een wandeling, … Ook de avonden in de bar of op het dorpsterras lenen zich zeer goed voor een diepgaander gesprek met de andere gasten.

Kinderprogramma:

Van maandag tot vrijdag kunnen de kinderen deelnemen aan hun eigen ochtendprogramma. Onze begeleiders zorgen voor plezier en een bijbelverhaaltje. Zo hebben de ouders ook wat tijd om bij te slapen, te ontspannen of om tijd te nemen voor God en voor elkaar.

Eten en drinken:

Over het algemeen zorgen gasten voor hun eigen eten en drinken. Toch zijn er een aantal momenten waarop we als organisatie een aantal dingen aanbieden. Dagelijks is er de mogelijkheid om vers brood en croissants te bestellen. Tijdens de meeste avonden is ook de bar en het dorpsterras geopend waar je een lekker drankje of ijsje kan bestellen. Andere momenten van samen eten en drinken zijn

  • zaterdagavond frietavond: een lekkere portie friet voor onze (nieuwe) gasten (aangeboden)
  • zondag koffie en gebak aansluitend op de ochtenddienst (aangeboden)
  • BBQ-avond op het dorpsterras*
  • Wijnproeverij met lokale wijnen*
  • Pizza-avond: een zelfgemaakte pizza in onze pizza oven*

Outdoor-programma:

De prachtige natuur leent zich perfect voor allerlei outdoor-activiteiten. Op verschillende momenten organiseren we avontuurlijke uitstappen in het dorp en de omgeving. Denk hierbij aan:

  • een wandeltocht naar de bron van de Cesse of een tocht door de kloof van de Cesse
  • een mountainbikeronde
  • abseilen
  • initiatie boogschieten

Toeristisch programma:

Eenmaal per week brengen we ook een geleid bezoek aan een toeristische trekpleister in de buurt. Denk maar aan de vestingstad Carcassone of Minerve, het laatste bolwerk van de Katharen.

Klusprogramma:

Porte d’Espérance is een non-profit organisatie die voor een groot deel draait op de hulp en steun van vrijwilligers. Mogelijk vind jij het ook wel leuk om een keer mee de handen uit de mouwen te steken en te helpen bij het onderhoud van gebouwen en terreinen, de organisatie van het programma of in de keuken/bar. Je kan het team vragen hoe je praktisch een steentje kan bijdragen.

Voor wie?

Ideaal voor gezinnen, echtparen en individuen die tijd willen maken om te ontspannen en om God en anderen te ontmoeten in een prachtig Zuid-Frans kader.

Wanneer?

6 weken, van 17 juli tot 23 augustus 2024. Je kan een of meerdere weken komen.

Boek nu!

Deelnemen kan via ons boekingsplatform Tamarisk Villages. Boek een huisje of een kamer tijdens de vooropgestelde periode en geniet van het hele programma.

Boek hier!

Go to Top